http://veteranenziekte.be/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/387821mwa_banner_pool.jpglink
http://veteranenziekte.be/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/553986mwa_banner_nevel.jpglink
http://veteranenziekte.be/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/747089mwa_banner_veiligheid.jpglink
http://veteranenziekte.be/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/743385mwa_banner_yellow_tank2.jpglink
 Uitvoeren van beheersmaatregelen totaal beheersplan veiligheid
There are no translations available.

Het Arbo-Informatieblad over Legionella (AI-32) is herzien en opnieuw uitgegeven.

 

De herziene vierde editie van het Arbo-Informatieblad over Legionella geeft meer duidelijkheid over wet- en regelgeving en de handhaving daarvan in de praktijk. De uitgave bestaat sinds 2004 en beschrijft de ‘best practice’ voor het beheersen van de Legionella-risico’s in proceswaterinstallaties waarin verneveling van water plaatsvindt. Vanwege het risico voor de leefomgeving en de volksgezondheid is er speciale aandacht voor koelwatersystemen.

Read more...

There are no translations available.

 

Naar verwachting wordt dit jaar de reorganisatie van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) afgerond. De belangrijkste verandering is dat de ILT alleen de wet gaat handhaven en geen adviezen meer geeft of contact heeft met beleidsmakers. Ook worden alle werkzaamheden van de verschillende inspecties uniform. Het gevolg is dat het meldformulier voor legionella in drinkwater wordt aangepast en dat de afhandeling van deze melding wijzigt. Het is echter nog niet duidelijk of de ILT kwartaaloverzichten van de meldingen naar de GGD’en gaat sturen.

 

Read more...

There are no translations available.

De kwaliteit van ons drinkwater staat onder druk.

De Nederlandse drinkwaterbronnen zijn vervuild door onder andere medicijnresten en bestrijdingsmiddelen. Daardoor kost het steeds meer moeite om er schoon drinkwater van te maken. Dat zegt het RIVM.

"U hoeft zeker niet te vrezen voor vergiftigd water uit de kraan", stelt drinkwaterdeskundige Ans Versteegh van het RIVM gerust. Ze verzekert: "Wij stellen vrij strenge normen voor drinkwater dat uit de kraan komt en die worden bijna altijd volledig gehaald. De bedrijven die het water leveren zijn zich daar zo van bewust dat ze het drinkwater zodanig schoonmaken dat het betrouwbaar en gezond is."

Het schoonmaken kost wel steeds meer moeite. Of er ooit een tijd komt dat het wel problematisch wordt? "Er kan een moment komen dat het problematisch wordt als we te weinig aandacht besteden aan de kwaliteit van de drinkwaterbronnen."

Er is een aantal vervuilers, aldus Versteegh. "Enerzijds is dat de landbouw die nog steeds bestrijdingsmiddelen gebruikt, en meststoffen. Aan de andere kant heb je de consument. Die gebruikt cosmetica en veel medicijnen, wat de komende jaren alleen nog maar zal toenemen. Dat komt uiteindelijk via het riool weer bij het oppervlaktewater terecht."

 

 

http://nos.nl/video/492058-rivm-kwaliteit-drinkwater-onder-de-maat.html

There are no translations available.

Inspectie controleert monstername legionella bij sauna’s

Nieuwsbericht | 10-01-2013 www.ilt.nl

Vanaf januari controleert de Inspectie Leefomgeving en Transport in een thema-actie of sauna’s voldoende en juist bemonsteren op het vóórkomen van legionella in hun drink- en douchewater. Bij tekortschieten gebruikt de inspectie voor het eerst de bestuurlijke strafbeschikking, een lik-op-stuk-boete van 5000 euro voor onvoldoende bemonsteren en 2500 euro voor niet op de juiste wijze bemonsteren.

Read more...